Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Expo Toen - Verder Presikhaef

12 mei 2024 - 18 mei 2024

Duik in het verleden, heden en de toekomst van de wijk Presikhaaf! Van 12 t/m 18 mei organiseert Cinemadoc in samenwerking met provincie Gelderland en het Gelders Archief de expositie Toen - Verder Presikhaef. Deze expositie is een eigenzinnige blik op de ontwikkelingen van dit Arnhemse stadsdeel.

Film 🎬
Zes Arnhemse filmmakers zijn uitgedaagd zich te laten inspireren door Park Presikhaaf om locatiegebonden verhalen te realiseren. Het gebruik van een Super 8 & 16mm camera maakt de beelden extra uniek. Elke filmmaker mocht voor deze opdracht niet meer dan één filmrol van drie minuten gebruiken.

Foto 📸
Naast dit filmproject werkten een groep fotografen op vergelijkbare wijze met analoge fototoestellen. Ook zij gingen het park in om beeldmateriaal te schieten, waarbij ze gebruik maakten van de 'Pinhole Techniek'. Bij deze techniek gaat het licht door een heel klein buisje van pvc, waarmee fotopapier wordt belicht.

De expositie 🖼️
De resultaten van deze filmmakers en fotografen zijn te zien in de expositie. Bekijk de zes korte films, wandel langs de reeks Pinhole Fotoscapes en neem een kijkje in de beelden uit het Gelders Archief. Of duik in de jeugdherinneringen van een Arnhemmer die in het eerste gebouw van Presikhaaf drie opgroeide! 

De expositie is te zien van 12 t/m 18 mei op Hanzestraat 254.