Vandaag gesloten

Kerstrecepten

21 december 2021

Wil jij tijdens de feestdagen indruk maken met jouw geweldige kookkunsten? Met de overheerlijke producten van onze top ondernemers lukt dat zeker! Omdat dit jaar al zwaar genoeg was, gaan wij jou een handje helpen. Met dit feestelijke hoofdgerecht is jouw avond pas echt compleet! 😋

Hoofdgerecht: eendenborst met mandarijnsaus.

Recept voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 440 g eendenborst van keurslager De Haas
  • 2 el olijfolie van de Albert Heijn
  • 5 mandarijnen van de Fruit Company
  • 2 el honing van de Aldi
  • 50 g koude roomboter van de Coop
  • 200 g minipatissons geel van de Fruit Company
  • 200 g minipatissons groen van de Fruit Company

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de vetkant van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur, zet het vuur laag en bak de eendenborsten op de vetkant 6 min. tot het vet begint te smelten. Keer ze en bak de andere kant 4 min.

Leg de minipatissons in de ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie en zet ca. 20 min. in de oven.

Verpak de eendenborst losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Pers 4 mandarijnen uit. Snijd de overgebleven mandarijn met schil in 4 plakken. Verhit 10 g boter in de koekenpan waarin de eend is gebakken en bak de plakjes mandarijn tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan.

Doe het mandarijnsap en de honing in de pan en kook op hoog vuur in tot ongeveer de helft. Snijd de rest van de boter in blokjes. Zet het vuur uit en roer de blokjes boter door het mandarijnsap. Breng op smaak.

Snijd de eendenborsten in schuine plakjes en verdeel over 4 warme borden. Verdeel er de saus en plakjes mandarijn over. Serveer met de geroosterde groenten.

Smakelijk en fijne feestdagen! 🎄

 

Origineel recept