Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Verbouwingsupdates Westplein & Passage

7 mei 2018

Naast de werkzaamheden in de passage en op het Oostplein, wordt nu hard gewerkt aan de asfaltering van de parkeerplaats op het Gildemeesterplein. Ook de westingang en verschillende winkelunits op het Westplein worden vernieuwd. Lees hieronder alle updates. 

Passage

In de passage is een vervolg gegeven aan de vernieuwing van de gevels van verschillende winkelunits. De winkels waar wordt verbouwd, waaronder Multi Vlaai (die verplaatst wordt naar het Versplein), Christine Damesmode, Intertoys en Chili & Ice, zijn tijdens de verbouwing gewoon bereikbaar. Bij Bakker Bart kun je nu brood halen op de tijdelijke locatie, tegenover de unit van Bakker Bart die wordt opgeknapt.

Westentree & Westplein

Bij de westentree wordt hard gewerkt aan de nieuwe ingang. De fundering is afgelopen week gerealiseerd, aankomende week beginnen de werkzaamheden aan de vloer in de passage. Ook krijgt de westentree een nieuwe staalconstructie en een gloednieuwe kap. Maandag en dinsdag wordt bij de nieuwe unit van Hans Anders de pui geplaatst. 

Het bouwgebied rondom de oude Albert Heijn, Primera en andere units is afgezet. De oude unit van Albert Heijn is inmiddels leeg gesloopt. De komende periode staat in het teken van het gereed maken van de nieuwe winkelunit van Coop en andere units op het Westplein. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind dit jaar gereed en kan Coop medio september starten met de afbouw van de nieuwe winkel.

Gildemeesterplein & Oostplein

Smaak D’italia is bezig met het afbouwen van de winkel. Houd je Facebookpagina goed in de gaten, want ook deze zaak opent binnenkort in de nieuwe winkelunit op het Oostplein.  De asfaltwerkzaamheden op het Gildemeesterplein zijn inmiddels in uitvoering worden in drie fasen uitgevoerd. Inmiddels zijn de nieuwe parkeerplaatsen langs de Lange Wal toegankelijk.

Het vervolg van de werkzaamheden start vanaf maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei. De derde fase van de werkzaamheden vindt plaats vanaf maandag 14 mei t/m donderdag 17 mei. Tijdens de asfaltwerkzaamheden worden steeds enkele rijbanen vernieuwd en blijft een groot gedeelte van de parkeerplaats bereikbaar. In de plattegronds onderaan deze pagina is te zien welke gebieden in fase A en fase B afgesloten zijn (deze gebieden zijn rood gekleurd). 

mei_verbouwing2_640x320.jpg
mei_verbouwing11_640x320.jpg
mei_verbouwing10_640x320.jpg
mei_verbouwing5_640x320.jpg
mei_verbouwing_640x320.jpg
mei_verbouwing3_640x320.jpg
mei_verbouwing4_640x320.jpg
mei_verbouwing7_640x320.jpg
mei_verbouwing6_640x320.jpg
mei_verbouwing9_640x320.jpg
Verbouwing_plattegrond2_640x320.jpg
Verbouwing_plattegrond_640x320.jpg